Eukalyptus olje – innhalasjonsmiddel mot forkjølelse

Eterisk olje av eukalyptus stimulerer blodsirkulasjonen og er fin å bruke ved stive ledd. Prøv den til massasje. Hvis du blander 1-2 % eterisk eukalyptus olje med vegetabilsk olje, kan den også brukes ved revmatiske plager og lindre muskelsmerter og belastninger.

Den er desinfiserende og slimløsende og dermed fin å bruke mot infeksjoner i luftveiene, som forkjølelse, influensa, bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse. Ved en begynnende forkjølelse eller influensa kan du dryppe en dråpe eller to i en bolle med kokende vann. Dekk hodet og bollen med et håndkle og innhaler, gjenta et par ganger daglig. For å lette forkjølelsesubehag om natten, sett en skål med varmt vann og 4 - 6 dråper eukalyptus i soverommet eller drypp 1 dråpe på hodeputen.


Eukalyptus kan også brukes ved behandling av hudinfeksjoner, sår, ringorm, herpes rundt munnen og insektstikk. Oljen virker frastøtende på insekter. Bland 3 % olje med vann i en sprayflaske, rist godt før bruk, og spray på gardiner, myggnett eller generelt rundt i huset.