Charkra meditasjon

Sett deg ned et sted det er godt å sitte, pass på at beina er ned på bakken sånn at du holder deg jordet. Lukk øynene, trekk pusten dypt ned i magen noe ganger etter hverandre og finn din egen puste rytmet. Slapp av og finn din indre ro.


Når du har funnet den, puster du på innpust hvit lys inn i hjertecharka ditt (se det for deg, føl det eller bare tenk det) det viktigste er at du slapper av og puster. Når du føler for det puster du det hvite lyset videre ned i solarpexus, så videre ned i harachakraet (magen) og så ned i rotchakraet (bekkenet), videre ned i sete og ut i beina til du føler deg ordentlig godt plantet til jorda. Når du føler deg forankret til jorda puster du det hvite lyset inn gjennom kronechakraet (toppen av hode), når det føles greit å gå videre ned i panne chakraet og så ned i halschakraet. Nå kan du puste det hvite lyste ned i kronechaktaet og videre ned igjennom hele kroppen ut i jorda og du vil føle at det hvite lyset fyller hele deg, renser deg og gir masse ny energi. La lyset flyte gjennom kroppen og fylle alle celler med ny energi, så lar du det hvite lyset fylle auraen din med med lys og kjærlighet. Du vibrerer av lys og kjærlighet og føler deg sterk og revitalisert.

Konsentrer deg så om pusten igjen, ta noen dype pust og begynne bevege litt på kroppen. Og når du føler deg klar for det, kommer du tilbake til stede der du sitter. Du har en god varm følelse i kroppen og har fått ny energi. Det er bare å prøve om det virker, får du ikke til første gangen så prøv igjen.

Rosmarin - hjelp mot ubesluttsomhet

Rosmarin er en av de eldste medisin vekstene vi kjenner til, og den vokser i middelhavsområdet. Den blir ofte brukt til pust- og sirkulasjons problemer. I antikkens roma ble en kvist av rosmarin lagt i dens døde hender som et symbol på kjærlighet, liv og død. Rosmarin sies også å kunne dra til seg gode krafter, alver og vetter. Rosmarin er busk som kan bli 1,5 m høy og har blå blomster barr lignende innrullede blad.

Blomstene er det som blir til olje. Rosmarin har en frisk, sterk kamferlukt med innslag av urter og krydder. Rosmarin står for evig liv, den livgivende med styrke, energi og kraft. Den er sterkt stimulerende for hjerne og nervesystemer, den er styrkende og gir ekstra energi. Er også bra for konsentrasjon og tankevirksomhet. Hjelper mot trøtthet, ubesluttsomhet og forvirring.

Rosmaring vil lindre ved forkjølelese og hoste. Virker også bra på kalde hender og føtter, trøtte muskler, vonde og spente muskler. Ved massasje bland 6 - 10 dråper i 20ml vegetabilsk olje.